Företag till salu

Företag till salu

Här listar vi de bolag som är till salu just nu. De är aktiva inom många olika branscher, såsom IT-bolag, tjänstebolag, tillverkande bolag, restauranger m m. Du kan själv filtrera fram de bolag som intresserar just dig. Du kan också skapa en bevakning, där vi skickar ett mail när det dyker upp ett företag som ska säljas och som motsvarar dina kriterier.

Skapa bevakning

Att köpa ett företag

När du har hittat ett bolag till salu som du kan tänka dig att köpa vill vi gärna att du kontaktar resp. företagsmäklare snarast då det kan finnas flera som är intresserade av företaget som säljs. Innan vi kopplar ihop köpare och säljare begär vi in mer information om köparen där vi vill veta motivet till köparens intresse och om köparen har kapacitet att slutföra affären.

Vi hjälper dig hitta ett företag till salu

Utöver företagen till salu på listan har vi kontakt med ett antal företag där ägaren funderar på att sälja sitt företag någon gång i framtiden. Ofta kan ett intresse från en presumtiv köpare bli startskottet för en överlåtelse och säljaren kan tänka sig att ta en titt på ett erbjudande från en köpare. Vi kan även hjälpa dig hitta rätt företag genom ett sökuppdrag. Läs mer om den tjänsten under rubriken Köpa företag.

Visar {{companies_for_sale.objects.length}} företag till salu

Såld

{{company.Rubrik}}

{{company.Beskrivning | content}}

Fakta

Bransch: {{company.Bransch}}
Omsättning: {{company.Omsattning | revenue}}
Resultat: {{company.Resultat | result}}
Prisidé:
Objektnr: {{company.s_Serie}}{{company.ObjektNr}}
Läs mer

Vi förmedlar bara seriösa företag

Som du ser listar vi ett antal företag till salu, från ett antal olika branscher. Bakom varje annons finns ett företag som vi har gått igenom och bedömt vara seriöst och ha en hållbar affärsidé. Vi har läst rapporter och kontrollerat en rad olika punkter innan vi beslutat att åta oss försäljningsuppdraget.

På det här sätter slipper du som köpare känna att du spiller tid på oseriösa företag. Längre fram i processen kommer vi att hjälpa dig att få fram ytterligare uppgifter så att du kan göra din egen besiktning (Due Diligense).

Tre rekommendationer till dig som ska köpa ett företag

På sidan Köpa företag har vi sammanställt 3 rekommendationer samt en checklista för när du ska köpa ett företag.

Exitpartner hjälper även dig som ska köpa ett företag

Att köpa ett företag är betydligt snabbare än att starta eget och göra allt från grunden själv. Med ett företag kommer befintliga kunder och du får tillgång till upparbetade leverantörskontakter. När du köper ett företag inom ett område där du kan bidra med din kunskap blir företaget ännu starkare. Köper du ett konkurrerande bolag som är till salu blir det förstås en konkurrent mindre samtidigt som du får flera skalfördelar.

När man letar företag till salu rekommenderar vi att man är aktiv och besöker vår hemsida ofta. Nya företag som säljes tillkommer ständigt och vi uppdaterar listan flera gånger i veckan.

Även som köpare är det viktigt att anlita någon som vet mer om hur företag värderas, som känner till den specifika branschen och som vet hur man undersöker tidigare företagshändelser och skriver rätt avtal.

Visste du att vi på Exitpartner även hjälper köpare vid en överlåtelse? Processen är naturligtvis densamma som vid en försäljning men med ombytta roller. Vi lägger ett bud och/eller förhandlar med säljaren tillsammans med dig. Du har alltid sista ordet om det ska bli en affär och i så fall på vilka villkor.

Exitpartner tar inte uppdrag för köparen i en överlåtelse där vi redan har ett kontrakt med ägaren som skall sälja sitt företag.