Alltid uppdaterad – skapa bevakning

Vill du köpa ett företag men hittar inte det du söker? Skapa en bevakning så skickar vi ett mail när det dyker upp en verksamhet eller ett bolag som motsvarar dina önskemål

Sökuppdrag med kravprofil

Är du på jakt efter ett företag hjälper vi dig bäst genom ett sökuppdrag där du förser oss med en kravprofil som beskriver typ av företag t.ex. handel, tillverkning eller tjänsteverksamhet. Profilen kan även innehålla önskemål om storlek beskrivet i omsättning eller antal anställda. Du kanske vill hitta ett företag som redan är lönsamt eller ett företag som är olönsamt, men som har en vinstpotential? Du skapar kriterierna och åtar oss att hitta ett företag som lever upp till dina förväntningar.

Utefter den överenskomna sökprofilen söker vi av marknaden och identifierar ett antal företag som är till salu och som vi presenterar för dig. När du sedan gjort ditt urval kontaktar vi ägarna. Det kan handla om företag som är till salu eller bolag som inte alls är ute på marknaden. Vi har lång erfarenhet av den här typen av inledande samtal och initierar gärna kontakten. Vår erfarenhet är att det är bättre för dig att vi tar den första kontakten.

Skapa bevakning?

Ett alternativ till sökuppdraget är att registrera dig i vår bevakningsfunktion. I bevakningen anger du vilken typ av företag du söker liksom storlek och geografisk placering. När vi får in ett nytt företag till salu matchar vi det mot listan på Bevakningar och skickar ett mail till dig om företaget passar din sökprofil. Tjänsten är helt kostnadsfri och du kan vara säker på att alltid vara en av de första som får veta att företaget är till salu.

Tre rekommendationer till dig som ska köpa ett företag

Börja med att välja en bransch som du tycker är intressant. Lär dig branschen om du inte kan den sedan tidigare.

  • Att driva företag kräver engagemang. Det är alltid enklare att engagera sig i något man tycker är kul.
  • Fundera på var ska företaget ligga geografiskt. Är det flyttbart? Har det egna lokaler?
  • Vi har satt ihop en bra checklista med flera tips för dig som ska köpa företag.

Exitpartner hjälper även dig som ska köpa ett företag

Att köpa ett företag är betydligt snabbare än att starta eget och göra allt från grunden själv. Med ett företag kommer befintliga kunder och du får tillgång till upparbetade leverantörskontakter. När du köper ett företag inom ett område där du kan bidra med din kunskap blir företaget ännu starkare. Att köpa ett företag som säljer andra tjänster eller produkter ger dig ytterligare ett ben att stå på vilket gör dig mindre känslig för marknadens svängningar. Köper du ett konkurrerande bolag blir det förstås en konkurrent mindre samtidigt som du får flera skalfördelar.

När man letar företag till salu rekommenderar vi att man är aktiv och besöker vår hemsida ofta. Nya företag till försäljning tillkommer ständigt och vi uppdaterar listan flera gånger i veckan.

Även som köpare är det viktigt att anlita någon som vet hur företag värderas, som känner till den specifika branschen och som vet hur man undersöker tidigare företagshändelser och skriver rätt avtal.

Visste du att vi på Exitpartner även hjälper köpare vid en överlåtelse? Processen är naturligtvis densamma som vid en försäljning men med ombytta roller. Vi lägger ett bud och/eller förhandlar med säljaren tillsammans med dig. Du har alltid sista ordet om det ska bli en affär och i så fall på vilka villkor.

Exitpartner tar inte uppdrag för köparen i en överlåtelse där vi redan har ett kontrakt med ägaren som skall sälja sitt företag.

Välkommen till Exitpartner – företagsmäklaren