Vi hjälper dig att köpa ett företag

Vill du köpa ett företag men hittar inte det företag du söker? Skapa en bevakning så skickar vi ett mail om det dyker upp en verksamhet eller ett bolag som motsvarar dina kriterier.

När du ska köpa företag hjälper vi dig att hitta rätt

Är du på jakt efter ett företag hjälper vi dig bäst genom ett sökuppdrag där du förser oss med en kravprofil som beskriver typ av företag t.ex. handel, tillverkning eller tjänsteverksamhet. Profilen kan även innehålla önskemål om storlek beskrivet i omsättning eller antal anställda. Du kanske vill ha ett företag som redan är lönsamt eller ett företag som är olönsamt, men som har en vinstpotential. Du skapar kriterierna och vi ser till att hitta ett företag som lever upp till dina förväntningar.

Baserat på den överenskomna sökprofilen söker vi av marknaden och identifierar ett antal kandidater som vi presenterar för dig. När du sedan gjort ditt urval kontaktar vi ägarna.

Det kan handla om företag som är till salu eller bolag som inte alls är ute på marknaden. Frågan är alltid fri men det är bättre för dig att vi frågar.

Registrera en bevakning

Ett alternativ till sökuppdraget är att registrera dig i vår bevakningsfunktion ’Bevakning’ under ’Företag till salu’. Eller du kanske redan vet vilket företag du ämnar förvärva och behöver oss som rådgivare i själva genomförandet? Vi har den kompetens och erfarenhet som krävs för en vällyckad transaktion och vet vad du bör tänka på vid köp av ett redan verksamt företag.

Köpprocessen

Processen är naturligtvis densamma som vid en försäljning men med ombytta roller. Vi lägger ett bud och/eller förhandlar med säljaren tillsammans med dig. Du har alltid sista ordet om det ska bli en affär och i så fall på vilka villkor. Exitpartner offererar ett fast pris för uppdraget baserat på vår bedömning av erforderlig insats och hur stor transaktionen blir i pengar.

Utöver sökning och bevakning kan Exitpartner hjälpa dig med bl.a. värdering, förhandlingsstöd, due diligence och utarbetande av köpeavtal. Ta gärna kontakt för mer information om du planerar att köpa ett företag. Du är varmt välkommen att ringa upp oss eller fylla i vårt formulär så ser vi till att en företagsmäklare inom just ditt område ringer upp.

Välkommen till Exitpartner – företagsmäklaren

 

Intresseanmälan

Vill du veta mer om att sälja företag? Fyll i formuläret här nedan så hör vi av oss.