Referenser

Referensobjekt

Läs mer om några företag som vi förmedlat och hur våra uppdragsgivare upplevt samarbetet med Exitpartner

Förvärv av bageriföretag

Hösten 2018 förvärvades Ronaldos Surdegsbageri i Linköping av Tommy Kullman och Karl Högquist. Verksamheten har på 8 år introducerat ett nytt brödkoncept och vuxit till att idag omfatta ett bageri och tre försäljningsställen, varav ett café. Under våren flyttar bageriet till nya ändamålsenliga lokaler för att på så vis tillmötesgå en ökad efterfrågan och möjliggöra fortsatt expansion.

Vitsord från säljaren av Ronaldos:

Vår mäklare har från första kontakten varit positivt, sakligt, kunnig och förtroendeingivande. Han ville sätta sig in i företagets verksamhet och vara påläst, där han efter hand presenterade flera lika förslag på hur vi skulle kunna nå rätt köpare. Vi presenterades under processen för flera olika köpare där diskussioner och förhandling sköttes av vår mäklare diskret och professionellt. Mäklaren arbetade så att kund/ köpare fick en bra kontakt och arbetade för att finna gemensamma nämnare som gjorde att kontakten stärktes vilket var positivt och gav ett bra avslut på affären.

Anledningen till att vi valde Exitpartner var att vi ville ha en ”nära” kontakt (bo i samma stad) så man enkelt kunde ordna möten ”öga för öga” samtidigt som vi kunde dra nytta av att man som mäklarföretag finns representerade i hela landet.

Förvärv av Friskola

friskola

Atvexa AB (publ.) har förvärvat Järna Friskola AB som är en Montessoriinspirerad grundskola i Södertälje kommun.

– Vi är glada och stolta över att vi nu utökar vår montessoriverksamhet med ytterligare en verksamhet, säger VD Katarina Sjögren.

Järna friskola startades 1999 av nio pedagoger med visionen att skapa en skola som inspirerades av Maria Montessoris tankar om barns lärande och deras utveckling. Idag har skolan 32 anställda och ca 260 elever från förskoleklass till årskurs 9.

– Exitpartner presenterade flera bra och tänkbara köpare för oss och där valet slutligen hamnade på Atvexa, säger tidigare delägaren och ordföranden Anne Wansölin. Säljarna kommer att arbeta kvar som lärare på skolan.

Förvärv av Vattenfilterbolag

vattenfilterbolag

NielNord Invest förvärvar samtliga aktier i vattenfilterbolaget Aqua Invent AB i Lomma.
Aqua Invent är från början ett forskningsprojekt från Ideon Science Park i Lund som därefter utvecklades till vattenreningsprodukter och försäljning.

– Vi har haft en fantastisk resa med vår verksamhet som grundades 1984. Att bolaget nu får ny kraft och utvecklas vidare med nytt ledarskap gläder oss” säger Agneta Blennow och Lennart Nilsson.

– Aqua Invent har en stark teknisk produkt, en solid kundbas och ett väl etablerat varumärke. Nu vill vi att Aqua Invent ska ta nästa steg och stärka sin position som tekniskt kompetent leverantör säger Håkan Nordkvist. Han ser möjligheter såväl i att bredda programmet som den geografiska spridningen. – Vi kommer att jobba intensivt med våra kanaler och partnerskap med installatörer och återförsäljare. Vi kommer att bli mer aktiva och synliga på marknaden.” fortsätter han. Med duktiga medarbetare som har en djup erfarenhet och kompetens känner jag mig trygg i att vi kommer att uppnå våra mål.

Förvärv av speditionsföretag

Referens speditionsföretag

Scandinavian Shipping & Logistics (SSL) har förvärvat speditionsföretaget Unitrans. SSL är en oberoende logistikleverantör med säte i Sverige. Med nätverk av partners och agenter runt om i världen erbjuder SSL ett omfattande utbud av logistiklösningar. Företaget har kontor i Göteborg, Norrköping och Helsingfors.

– Förvärvet betyder att vi stärker vår position som logistikföretag såväl i Sverige som på den globala marknaden, säger Björn Eklund, ägare till SSL.

– Att få en stark ägare med en tydligt uttalad tillväxtstrategi ger både våra befintliga kunder och medarbetare nya möjligheter. Vi kommer till en professionell logistikmiljö anpassad för både små och stora kunder, där vår kompetens från start kan appliceras i verksamheten. Vi kommer även fortsatt ha stort kundfokus inom våra nuvarande affärsområden, säger Kenneth Andersson, en av de tre ägarna till Unitrans.

Genom hela försäljningsprocessen har Exitpartner verkat som rådgivare till Unitrans ägare.

Läs mer om att sälja företag