Referensobjekt

Här hittar du några exempel på företag som vi förmedlat.

Redovisningsbyrå med mycket hög lönsamhet

AMESTO ACCOUNTHOUSE AB FÖRVÄRVAR MIREDO REDOVISNINGSBYRÅ ABAmesto AccountHouse AB, en av nordens största redovisningsbyrå, stärker sin position på marknaden genom förvärv av Miredo Redovisningsbyrå AB. Förvärvet är en del av Amesto AccountHouse ABs tillväxtstrategi och kompletterar upp affärsområdet Redovisning - ett av bolagets tre affärsområden.

Bolaget grundandes av VD och delägare Anette Ullén 1 september 2011 och har sedan starten haft en imponerande tillväxt. Idag är man 30 anställda. Bolagets stärks nu ytterligare med 9 anställda och 240 kunder via förvärvet av Miredo Redovisningsbyrå AB. Avtalet träder i kraft 1 mars 2019.

- När vi nu sedan starten vuxit organiskt och på egen kraft, kändes det som det var dags att ta ett större kliv för att på så sätt stärka bolagets Affärsområde: Redovisning. Amesto AccountHouse och Miredo Redovisningsbyrå har många synergier och likvärdiga värderingar vilket gjorde att det var ett enkelt beslut för oss att ta steget till att göra detta förvärv, säger VD Anette Ullén.

-Genom förvärvet så stärker vi upp bolaget med ett stort antal kunder men även med den unika kompetens som Miredo besitter, bland annat inom skatterådgivning. Miredo har under många år byggt upp en trogen kundkrets med sin kompetens och sitt personliga engagemang för kunden. Vi är också glada att Miredos VD Lisa Holm Sundblad blir kvar i en roll som Affärsområdeschef för Redovisning samt även förstärker vår ledningsgrupp.

- Med detta förvärv befäster vi vår ställning på marknaden och blir en stark aktör inom alla våra affärsområden, säger Anette Ullén.

Lisa Holm Sundblad är grundare, ägare och vd för Miredo Redovisningsbyrå AB.

- Precis som vi, drivs Amesto AccountHouse AB av ett engagemang där alla kunder är lika viktiga – stora som små. På Miredo ser vi fram emot att få ingå i Amestokoncernen och ta nästa steg i vår utveckling. I takt med den ökade digitaliseringen kommer vi nu få förutsättningarna att ligga i framkant vad det gäller moderna och effektiva digitala redovisningslösningar för våra kunder, säger Lisa Holm Sundblad

Företag: Miredo Redovisningsbyrå AB
Köpare: Amesto AccountHouse AB

Ansvarig mäklare: Tom Weurlander

Tom Weurlander
 

Byggvaruhandel går samman

XL Bygg Östergyllen förvärvar Gropens Järn Bygg och Färg

Våren 2018 fick Exitpartner förfrågan av ägaren Carl-Johan Liedberg om att hjälpa till med försäljning av hans bolag Gropens Järn Bygg och Färg.

Efter annonsering, utvärdering mm föll valet på köparen XL Bygg Östergyllen ifrån Linköping som genom förvärvet kommer att slå samman sin redan befintliga verksamhet med Gropens Järn Bygg och Färg.

Företag: Gropens ärn Bygg och Bygg
Köpare: XL Bygg Östergyllen

Ansvarig mäklare: Roger Eriksson

Roger Eriksson
 

Friskola

Atvexa AB har förvärvat Järna Friskola AB som är en Montessoriinspirerad grundskola i Södertälje kommun. I Atvexagruppen finns 16 dotterbolag med totalt 76 förskolor, 19 skolor och en särskola.

Järna friskola startades 1999 av nio pedagoger med visionen att skapa en skola som inspirerades av Maria Montessoris tankar om barns lärande och deras utveckling. Idag har skolan 32 anställda och ca 260 elever från förskoleklass till årskurs 9.

Järna Friskola kommer att ingå i den grupp av Montessoriskolor som finns inom Atvexa och säljarna kommer att arbeta kvar i verksamheten.

Företag: Järna Friskola AB
Köpare: Atvexa AB

Ansvarig mäklare: Håkan Warnelid

Håkan Warnelid
 • hakan.warnelid@exitpartner.se
 • 08-650 63 60
 • 070-690 63 60
 • Braverdi Företagsmäklare AB
  Industrigatan 4 B (besöksadress)
  Box 34046, 10026 Stockholm
 

Scandlift förvärvar GTS

Efter över 30 år som svensk auktoriserad återförsäljare av Genie liftar vässar nu Scandlift sitt serviceerbjudande genom förvärvet av anrika GTS. GTS är specialiserat på försäljning, uthyrning och service av bland annat terminaltraktorer och truckar.

-Våra bolag kompletterar varandra i en rad avseenden. GTS är oerhört starka på servicebiten, en kompetens som de utvecklat under 60 år som familjeägt bolag, och som resulterat i att de idag har en av Västsveriges mest kompetenta verkstäder. Att matcha det med vår kundbas och erfarenhet av försäljning av liftar från världsledande varumärken, det känns klockrent och skapar en stor kundnytta, säger Christian Eriksson, VD på Scandlift.
-Tillsammans med GTS kan vi erbjuda en heltäckande service, och våra kunder kan köpa både lift, terminaltraktor och truck samt underhåll av alla olika maskiner genom en och samma leverantör. Med egna servicebilar kommer vi att kunna ge kunderna service på deras villkor, och vårt nästan 1000 m2 stora verkstadsgolv ger oss precis den plattform vi behöver för att fortsätta utvecklas och växa, avslutar Chistian Eriksson.

-Scandlift och Christian är rätt konstellation för att ta GTS in i nästa fas. Det har varit många spännande och roliga år med GTS men nu kommer vi att fokusera på våra andra verksamheter, säger John Mellin VD för Finn G. Mellin AB.

Exitpartner i Gbg har varit säljarens rådgivare genom hela förvärvsprocessen.

Företag: Göteborgs Truckservice GTS
Köpare: Vizazi Invest

Ansvarig mäklare: Kent R Olsson

Kent R Olsson
 

Anpassade seniorbostäder

Det perfekta boendet för personer 50 +

Affärsidén är att skapa, utveckla och som samordnare genomföra byggnation och inredning av marknära senioranpassade parhus eller villor.

”Anders har med sin erfarenhet, professionalism och lugn varit en mycket bra samtalspart och medlare genom hela affären, även i stunder där det kändes hopplöst och omöjligt” Claes Brechensbauer, Seniorvillor Norden AB

Företag: Seniorer Hus och Hem SHH AB
Köpare: Seniorvillor Norden AB

Ansvarig mäklare: Anders Johnsson

Anders Johnsson
 • ajo@exitpartner.se
 • 070-810 25 29
 • AJ Controller AB
  Åkersjövägen 10 vån 3 A (byggnad 74)
  Box 297, 461 26 Trollhättan
 

Förvärv ger växande logistikverksamhet

Scandinavian Shipping & Logistics (SSL) har förvärvat speditionsföretaget Unitrans.
SSL är en oberoende logistikleverantör med säte i Sverige. Med nätverk av partners och agenter runt om i världen erbjuder SSL ett omfattande utbud av logistiklösningar. Företaget har kontor i Göteborg, Norrköping och Helsingfors.
- Uppköpet betyder att vi stärker vår position som logistikföretag såväl i Sverige som på den globala marknaden, säger Björn Eklund, ägare av SSL.
- Att få en stark ägare med en tydligt uttalad tillväxtstrategi ger både våra befintliga kunder och medarbetare nya möjligheter. Vi kommer till en professionell logistikmiljö anpassad för både små och stora kunder, där vår kompetens från start kan appliceras i verksamheten. Vi kommer även fortsatt ha stort kundfokus inom våra nuvarande affärsområden, säger Kenneth Andersson, en av ägarna till Unitrans.

Genom hela förvärvsprocessen har Exitpartner i Gbg varit Unitrans ägares rådgivare.

Företag: Unitrans
Köpare: Scandinavian Shipping & Logistics

Ansvarig mäklare: Kent R Olsson

Kent R Olsson
 

Förskola

Moderna Montessori som startades av Ylva Hasselquist och Liz Henning år 1991 och driver fyra förskolor på Kungsholmen och i Västerort har förvärvats av Barnens MontessoriAkademi som driver åtta förskolor och en skola på Östermalm och i Solna.

Efter förvärvet blir koncernen en av Sveriges största friskolekoncerner som vilar på Montessoripedagogiken.

Genom Barnens MontessoriAkademis förvärv får Moderna Montessori en långsiktig ägare som kommer att fortsätta vår utveckling av moderna Montessoriskolor säger Moderna Montessoris VD Liz Henning.

Exitpartner har varit säljarens rådgivare genom hela processen.

Företag: Moderna Montessori AB
Köpare: Barnes Montessoriakademi

Ansvarig mäklare: Håkan Warnelid

Håkan Warnelid
 • hakan.warnelid@exitpartner.se
 • 08-650 63 60
 • 070-690 63 60
 • Braverdi Företagsmäklare AB
  Industrigatan 4 B (besöksadress)
  Box 34046, 10026 Stockholm
 

Väletablerad och lönsam redovisningsbyrå

Byrån som erbjuder företag i norra Göteborg och Kungälvsområdet ett komplett paket av redovisnings- och ekonomitjänster har övertagits av större redovisningsföretag.

Vid överlåtelsen hade företaget två anställda och kundstocken utgjordes av ett 70-tal månadskunder och c:a 30 st årskunder.


Ansvarig mäklare: Kent R Olsson

Kent R Olsson
 

Försäljning av verktygsmaskiner

Leif Jansson har överlåtit Promab Verktygsmaskiner till Gert Carlsson

Gert som jobbat på Promab i många år kommer att fortsätta att driva verksamheten med försäljning av verktygsmaskiner på ungefär samma sätt som tidigare.

Funderar du på ägarförändring i samma bransch kontakta Lars Lindhe 070-3832722 eller lars.lindhe@exitpartner.se

Företag: Promab Verktygsmaskiner AB
Köpare: Gert Carlsson

Ansvarig mäklare: Lars Lindhe

Lars Lindhe
 

Gåvokort B2B

Efter mer än 14 år i familjen Lundgrens ägo beslutade man att sälja gåvokortsföretaget Scandiafisk till Robert Bengtsson som också driver Falbygdens Osteria. Scandiafisk erbjuder marknadens mest flexibla gåvokort för delikatesser.

Företag: Scandiafisk
Köpare: Robefa Invest AB

Ansvarig mäklare: Håkan Warnelid

Håkan Warnelid
 • hakan.warnelid@exitpartner.se
 • 08-650 63 60
 • 070-690 63 60
 • Braverdi Företagsmäklare AB
  Industrigatan 4 B (besöksadress)
  Box 34046, 10026 Stockholm
 

Åkes El & Bygg AB

Efter en process på ca 12 månader avslutades affären med lokal entrepenör, Greger Johansson, som varit verksam i delvis samma bransch och som såg ett bra tillfälle att få till en större verksamhet. En av säljarna jobbar kvar i företaget.


Köpare: Rörteknik Greger Johansson AB

Ansvarig mäklare: Lars Lindhe

Lars Lindhe
 

Förskola, väletablerad med goda kvalitetsbetyg

Kulturförskolan Cosmos förvärvades den 1/10 2014 av Klax AB, ett dotterbolag till den tyska friskolekoncernen Klax. Detta som ett led i Klax fortsatta expansion på den svenska marknaden.

Företag: Kulturförskolan Cosmos
Köpare: Klax AB

Ansvarig mäklare: Tom Weurlander

Tom Weurlander
 

Apoteksrörelse

Apoteket som är enda apotek på orten, ingår i Apoteksgruppen. Man erbjuder ett komplett apotekssortiment med ett spektrum av varor från traditionella läkemedel till egenvårdsprodukter och personliga hygienartiklar.

Verksamheten sysselsatte vid överlåtelsetillfället 4 personer på heltid och omsättningen uppgick till c:a 15 mkr med ett justerat EBIT-resultatet på c:a 500 tkr.


Ansvarig mäklare: Kent R Olsson

Kent R Olsson
 

STF Vandrarhem Stigbergsliden

STF Vandrarhem Stigbergsliden erbjuder som franchisetagare till STF (Svenska Turistföreningen) en trygg och säker sov- och mötesplats av högsta kvalitet i en charmig och välbelägen kulturfastighet. Läget på Stigbergsliden i de traditionsrika delarna av västra Göteborg är förstklassigt.
Verksamheten sysselsätter 4-5 personer på heltid och omsättningen uppgick 2013 till c:a 5 mkr.

Företag: STF Vandrarhem Stigbergsliden
Köpare: Matz Thorsson genom Metallcenter i Kungälv AB

Ansvarig mäklare: Kent R Olsson

Kent R Olsson
 

Större västsvenskt städbolag

Rönnäng Industritjänst erbjuder företag och privatpersoner med fokus på södra Bohuslän ett heltäckande program av lokalvård, process- och processtädtjänster.

Företaget har en mycket stark ställning inom företags- och industrisektorn i sitt geografiska närområde. Över 90 % av omsättningen kommer idag från kontrakterade företagskunder.

Bolaget som sysselsätter ett sjuttiotal personer på heltid, omsatte 2013 drygt 28 mkr med god lönsamhet.

Bolaget har nu förvärvats av Carl-Axel Eklund och Jens Lindquist med kvalificerad bakgrund från konsult- och ledningsfunktioner inom industrin.

Företag: Rönnäng Industritjänst
Köpare: Carl-Axel Eklund & Jens Lindquist

Ansvarig mäklare: Kent R Olsson

Kent R Olsson
 

Import av miljövänlig eldrivteknik

Företaget erbjuder nordiska tillverkare av framförallt batteridrivna transportfordon och maskiner allt från komponenter till kompletta konceptlösningar för behovsanpassade eldrivlinor.
Produkterna köps in från ett urval av välrenommerade tillverkare från hela Europa.
Företaget hade vid överlåtelsen sex medarbetare och omsatte c:a 15 mkr.

Företag: ETP Kraftelektronik AB

Ansvarig mäklare: Kent R Olsson

Kent R Olsson