Exitpartner stärker sina internationella nätverk för bättre affärer

För att bredda marknaden och skapa bättre affärer för både köpare och säljare av företag har Exitpartner tecknat partneravtal med nätverksplattformen Dealsuite. Samarbetet leder bland annat till att Exitpartner kan erbjuda sina kunder ett bredare urval av affärsmöjligheter över landsgränserna, internationella expansionsvägar och högre värderingar.

Dealsuite är en unik nätverkstjänst som knyter samman företagsmäklare, investmentföretag, M&A-chefer, advokatfirmor och andra M&A-professionella i hela Europa och Storbritannien. Plattformen fokuserar på transaktioner i segmentet för små och medelstora företag med en omsättning mellan 1–200 miljoner Euro. Genom Dealsuites kraftfulla verktyg och algoritmer matchas köpare och säljare på ett säkert och intelligent sätt utifrån parternas egenskaper, investeringskriterier samt köp- och säljpreferenser. 

Ända sedan Exitpartner bildades 2011 har mäklarkedjan fokuserat på den inhemska marknaden, men allteftersom verksamheten vuxit har behoven av internationella M&A-samarbeten ökat. 

– Det var svårt tidigare att nå ut i rätt kanaler och att hitta potentiella köpare och säljare med rätt värderingar, investeringsprofiler och andra egenskaper på den internationella marknaden. Nu kan vi på ett enkelt sätt dela köparintressen och säljobjekt med andra företagsmäklare och M&A-professionella i andra länder. Genom Dealsuite öppnas dörren till en betydligt större marknad för våra uppdragsgivare. Det vi tror kommer att innebära högre värderingar för säljare och bättre investeringsmöjligheter för köpare, poängterar företagsmäklare Anders Bley på Exitpartner.

Förutsättningarna för att hitta investerare och förvärvsobjekt i utlandet har aldrig varit bättre. Dels är M&A-trenden inom segmentet för små och medelstora företag fortsatt stark i Europa och Storbritannien. Dels har pandemin gjort det enklare att mötas och genomföra affärer på avstånd då digitala möten blivit standard i stort sett alla branscher och länder. Idag spelar det i stort sett ingen roll var köpare, säljare och mäklare befinner sig rent fysiskt under en transaktionsprocess.

Mer information

Vill du veta mer om på vilket sätt Exitpartner kan hjälpa dig att sälja ditt företag eller hitta investeringsmöjligheter på den internationella marknaden, kontakta Anders bley eller Roger Eriksson.

För mer information om Dealsuite besök www.dealsuite.com 

Kalender
17 november, 2022