Så hanterar du känslostormen efter att ha sålt ditt företag

Trots att du kanske har fått bra betalt vid försäljningen av ditt företag så kan det ändå uppstå en upplevelse av ett stort tomrum efter allt ansvar, kontakter med anställda och kundrelationer som du har haft under sin tid som ägare och ledare.

För att mildra en känslostorm kommer här några tips.

  • Var uppmärksam på att det kommer att bli en förändring. Reflektera över vilken förändring det blir för dig, men också för dina nära och kära.
  • Genom att vara beredd på att känslor kommer att uppstå så förbereder du dig mentalt och behöver inte bli överraskad av situationen.
  • Lägg in i planeringen vad du ska göra efter försäljningen. Du kanske skall ha en fortsätta roll i företaget, i andra fall lämnar du det helt vid försäljningen. Oavsett så kan det vara skönt att ha en plan för den närmaste framtiden efter försäljningen.

När du får hjälp med att sälja ditt företag via oss så bistår vi dig också med att ta fram en planering över vad som kommer att ske efter att du har sålt ditt företag. I försäljningsprocessen är det här en del som vi uppmärksammar för att du som kund ska kunna känna dig tryggare med, och inte överraskad över, de känslor som kan uppstå efter en försäljning.

Ta kontakt med oss på Exitpartner så hjälper vi dig före, under och efter försäljningen.