Så gör du när det inte går att sälja ditt företag

Det händer att vi träffar företagare som vill sälja sitt företag men vi ser att det är omöjligt att sälja. Det kan vara ett hårt besked när man har mycket känslor kring sitt företag som man byggt upp under ofta en lägre tid. Det kan då vara svårt att släppa hoppet om att någon annan skulle vilja ta över ditt företag.
Men det finns handlingsalternativ. Detta är våra bästa råd i ett sådant läge:

  • Lyssna på en företagsmäklare för att hitta möjliga alternativ.
  • Avveckla företaget på egen hand eller med hjälp av en företagsmäklare.
  • Om du verkligen vill försöka sälja så hjälper vi till med det. Vi ger dig en prognos över vad vi tror om försäljningen. Det är alltid du som i slutänden avgör om du vill försöka sälja ditt företag eller inte. Det är ju först när man gått ut i marknaden och testat om det finns någon som är intresserad och det finns ett värde eller ej.

Vi har erfarenhet av nöjda kunder som har varit tacksamma över att kunna bryta en dålig spiral av t.ex. ekonomiska skulder. En företagsmäklare kan hjälpa till i processen att på ett kreativt och objektivt med sin erfarenhet se om det kan finnas olika sätt att skapa värden i bolaget.
En företagsmäklare hjälper inte bara till att sälja företag, vi hjälper också till när det kan vara för sent att sälja det.

Kontakta oss innan det är för sent.